fbpx

met onze tips kun je gelijk aan de slag

Wat ga jij Sloanen?

Ben je een beginner of al een doorgewinterde Sloaner? Op deze Aan-de-Slag-pagina's vind je video's en artikelen om je eerste stappen in de wereld van het 'sloanen' te zetten.

Wil je meer? Kijk waar workshops in jouw regio worden gegeven, bezoek een van onze stockists en laat je door hen informeren en inspireren!

Marmer schilderen

Annie laat je zien hoe je marmer kunt verven Chalk Paint®! Omdat marmer wat glimmend kan zijn, raadt Annie aan om eerst met een dunne laag Chalk Paint® te beginnen. Niet iedereen zal marmer willen verven, maar het is een ideale manier om een meubelstuk een frisse uitstraling te geven, zeker als je de kleur van het marmer niet mooi vindt.

• Schilder het marmer in een kleur Chalk Paint® naar keuze, waarbij je een Annie Sloan ovale kwast gebruikt. Annie heeft hier voor Paris Grey gekozen. De eerste laag breng je behoorlijk dun aan, waarbij je de kwast in alle richtingen beweegt.
• Laat het een paar uur drogen.
• Breng een tweede laag Chalk Paint® aan, weer relatief dun, net als de eerste laag. Gebruik de kwast vederlicht en zet niet veel kracht, zodat je een gladde afwerking krijgt. Je kunt dit effect ook bereiken met de Annie Sloan Flat Brushes.
Optie: mocht je een supergladde afwerking willen hebben, gebruik dan een van de Annie Sloan Sanding Pads (fine) om het heel licht op te schuren
• Als het droog is breng je Clear Chalk Paint® Wax met een Annie Sloan Wax Brush.

Wil je meer zien?

Close

Volg ons dan op: