fbpx

met onze tips kun je gelijk aan de slag

Wat ga jij Sloanen?

Ben je een beginner of al een doorgewinterde Sloaner? Op deze Aan-de-Slag-pagina's vind je video's en artikelen om je eerste stappen in de wereld van het 'sloanen' te zetten.

Wil je meer? Kijk waar workshops in jouw regio worden gegeven, bezoek een van onze stockists en laat je door hen informeren en inspireren!

Twee kleuren doorleefd

Maak de doorleefde look met twee kleuren Chalk Paint

 Annie laat je zien hoe je de doorleefde look met twee kleuren van het Chalk Paint® palet kun creëren!
• Kies twee kleuren uit het Chalk Paint® palet. Annie heeft hier gekozen voor Giverny en Aubusson Blue. Hierbij begon ze met het aanbrengen van een onderlaag in Chalk Paint® in Giverny, met een ovale Annie Sloan kwast om textuur te creëren.
• Zodra deze laag droog is breng je met een schone kwast de tweede kleur aan. Annie gebruikt hier Aubusson Blue en brengt deze dun aan, want hoe dikker je dit verft, hoe moeilijker het is om het naderhand door te schuren.
• Als deze laag droog is, breng je een laagje Clear Chalk Paint® Wax aan. Annie gebruikt hier haar speciale Wax Brush, die gemakkelijk in alle houtsnijwerk kan komen. Verwijder het teveel aan wax met een pluisvrije doek.
• Als de wax droog aanvoelt, maar nog niet is uitgehard kun je beginnen met schuren. Met haar Sanding Pads, verwijderd Annie een gedeelte van de bovenste laag verf zodat de kleur eronder zichtbaar wordt. Begin met de grofste variant, daarna medium en daarna fine, afhankelijk van hoe erg je wilt doorschuren.
• Als laatste breng je een laagje Clear Chalk Paint® Wax aan, dit zorgt voor de afwerking en de bescherming van het meubelstuk

Wil je meer zien?

Close

Volg ons dan op: