fbpx

het chalk paint® verhaal

Toen Annie Sloan meer dan twintig jaar geleden haar eigen unieke decoratieve Chalk Paint®-verf ontwikkelde, veranderde de manier van decoratief schilderen radicaal. Gefrustreerd door het gebrek aan opties in die tijd, creëerde zij haar eigen unieke verf met zijn bijzondere veelzijdigheid en gebruiksgemak, zowel voor de enthousiaste doe-het-zelver als voor de professionele interieurspecialist.

Annie Sloan ontwikkelde haar inmiddels wereldberoemde decoratieve verf Chalk Paint® voor het eerst in 1990. Ze wilde een decoratieve, gebruiksklare verf ontwikkelen waarmee ze direct en spontaan aan de slag kon. Ze had destijds drie zoontjes jonger dan 7 jaar en dus niet veel tijd voor haar decoratieprojecten.

Ze wilde geen tijd verspillen: dus 's ochtends verven en dan 's middags de wax aanbrengen en het meubelstuk weer op zijn plaats kunnen zetten. Bovendien wilde ze een verf ontwikkelen die min of meer overal op kon worden gebruikt: oud en nieuw hout, metaal, plastic, cement, bakstenen enzovoorts. En dat dan ook nog zonder eerst grondverf aan toe hoeven brengen, te schuren of enige andere voorbereiding.

Ze wilde ook dat de kleuren konden worden gemengd zonder dat ze zouden veranderen in een troebele, saaie kleur. Ze maakt kleuren dus op een hele andere manier dan andere verfbedrijven. Vanwege de fluweelzachte, zeer matte afwerking noemde ze de verf Chalk Paint®.


Wat is Chalk Paint®?

Chalk Paint® is een decoratieve verf die 25 jaar geleden werd ontwikkeld door Annie Sloan. Voorbereidingen zoals schuren of grondverven is vrijwel altijd overbodig en je kunt de verf op bijna elke ondergrond binnen en buiten gebruiken. Het geeft oude meubelstukken, wanden, plafonds en vloeren zonder moeite een nieuw leven. Het is makkelijk, leuk om te doen en maakt het voor iedereen mogelijk om geweldige resultaten te bereiken.

“De dagen van eindeloos gronden en schuren zijn voorbij: je kunt meteen met het leuke werk aan de slag!” – Annie Sloan

Dankzij het kleurenpalet dat is geïnspireerd op 18e- en 20e-eeuwse inrichtingen en ontwerpen, kun je de kleuren heel gemakkelijk mengen en zo het aantal kleuren verder uitbreiden. Voeg wat water toe om de verf gladder te maken, laat hem indikken door het deksel eraf te laten, of voeg nog meer water toe voor een mooie doorzichtige kleur (washing effect). Gebruik de platte kwasten van Annie Sloan voor een egale look of haar Pure Bristle-kwasten voor een verouderde look met meer textuur. Breng Annie Sloan Soft Wax aan om je afwerking te beschermen en duurzamer te maken.

De verf van Annie Sloan "verandert zelfs de grauwste kamer in een warm nest."

World of Interiors