fbpx

Brocanterie Maria in Den Haag

Brocanterie Maria

Brocanterie Maria, hoe het allemaal begon. Stockist Yvonne de Jonge vertelt.

Creatief zijn...
Als klein meisje was ik altijd aan het tekenen. Toen ik 9 jaar was kreeg ik van mijn ouders mijn eerste schildersezel en een grote koffer vol met tubetjes olieverf. Ondanks dat ik een echt buitenkind was en veel op straat was, kon ik me heerlijk terugtrekken op mijn kamertje om aan mijn olieverfschilderijen te werken.
Twee jaar nadat mijn vader overleden was kreeg ik een stiefvader: Cees. Hij was kunstschilder van beroep en had bij ons thuis zijn eigen schilderkamer waar ik graag kwam kijken als hij bezig was. Ik luisterde naar zijn verhalen over de renovatie aan de Nachtwacht en de bladgoud engeltjes die hij bij de Brenninkmeijers op het plafond schilderde. Ook Cees overleed en ik erfde al zijn schilder attributen.

20160312 100434 1Pas toen ik 20 jaar geleden zwanger was van mijn dochter had ik tijd en rust om weer te gaan schilderen. Heerlijk vond ik dat! Toen mijn dochter een jaar was kochten we een huis dat was uitgewoond en waar het behang, de keuken en schoorstenen nog uit 1926 stamden. Ik vond het geweldig! Marmeren schoorsteen schouwen, oude glas in lood en suitedeuren en een oude keuken met gebloemde bruingele tegels. 
Iedereen verklaarde ons voor gek, maar ik verfde de tegels en de kastjes gewoon en had een supergezellige keuken. Mijn strakke meubels moesten toen ook oud brocante worden vond ik en ik verfde in de achterkamer de eettafel, dressoir en stoelen. Daar was mijn passie geboren...geen olieverfschilderijen meer maken, maar meubels verven en restylen! Nu heb ik van mijn creatieve passie mijn beroep kunnen maken en ben ik trots dat ik deel uit mag maken van de groep geselecteerde Stockists van Annie Sloan Nederland!

 MG 4472 HDR

Wat voor soort winkel heb je?
Een brocante woonwinkeltje met Chalk Paint™ van Annie Sloan, meubeltjes geverfd met Annie Sloan en woonaccessoires.

Waarom heb je gekozen voor Chalk Paint™ van Annie Sloan?
Omdat het de beste verf is om eenvoudig en snel de juiste brocante look aan je meubels te geven.

Geef je workshops met Chalk Paint van Annie Sloan?
Twee keer per week geven we workshops met een meubel, waarbij de cursist zelf kiest welke techniek hij of zij wil leren. Met Annie Sloan verf zijn er zoveel technieken toe te passen en smaken verschillen. Er zijn ook klanten die al 5 keer een workshop hebben gevolgd, omdat ze iedere keer wat anders willen leren.

20161005 162732Wat zijn je favoriete techniek en kleur Chalk Paint?
Een favoriete kleur heb ik niet. Ik ben een echte mixer, je kunt zoveel mooie nieuwe kleuren maken met het bestaande assortiment. Voor mij is het iedere keer weer een uitdaging om een nieuwe mooie kleur te creëren. Qua techniek is distressen (doorschuren) favoriet.

Wat verkoop je nog meer naast de producten van Annie Sloan?
Meubeltjes, woonaccessoires en brocante.

Wat wil je verder nog kwijt over je winkel?
Ik ga nooit naar mijn werk. Ik ga iedere dag naar een plek waar ik mijn hobby en creativiteit kwijt kan en waar ik mensen ontmoet die dezelfde passie hebben. Heerlijk is dat!

Openingstijden
Maandag 13.00 – 17.30 uur
Dinsdag t/m vrijdag 09.30 – 17.30 uur
Zaterdag 09.30 – 17.00 uur

Brocanterie Maria
Werkhovenstraat 92
2546 VJ Den Haag
070-4443832
www.haagsbrocante.nl 
ici6@hotmail.com 

 

 

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je meer zien?

Close

Volg ons dan op: