fbpx

Maison et Moi

Sander en Suzan

Maak kennis met Stockists Sander en Suzan de Grauw van Maison et Moi in Roosendaal

Wat is Maison et Moi voor winkel?
We hebben een conceptstore in het hartje van Roosendaal, waar we eigenlijk alles verkopen wat wij leuk vinden en wat past bij de winkel.

Wat is jullie stijl?
Dat is wat moeilijker te omschrijven, want we hebben niet een vaste stijl. Hip, trendy. Meestal zeggen we, bij ons loop je door vt wonen magazine heen. Op dit moment zie je bij ons drie stijlen: Botanisch, Scandinavisch en Urban. Wij vergelijken ons meer met een modewinkel. We passen de nieuwste trends toe in onze winkel en houden ervan om elke maand weer te veranderen. Ideaal dus als je Chalk Paint™ van Annie Sloan bij de hand hebt!

Foto 3

Sinds wanneer verkopen jullie Chalk Paint van Annie Sloan?
September 2012 hebben we onze winkel geopend. Tijdens het klussen in de winkel stonden er (toekomstige) klanten aan de deur of ze alvast een blik Chalk Paint™ konden kopen. Dat kon natuurlijk omdat wij al een aardige voorraad hadden om onze winkel mee op te knappen.

Waarom hebben jullie gekozen voor Chalk Paint™?
Voor we de winkel begonnen, hadden we al aardig wat ervaring met het verven van meubels, maar helaas hebben we ons de blaren geschuurd in die tijd.
Foto 1Toen we eind 2011 besloten het roer om te gooien en een woonwinkel te beginnen, stond een ding vast: we wilden graag een verfmerk waar je makkelijk meubels mee op kunt knappen. We zijn gaan googelen en kwamen uit bij Annie Sloan. En laten we eerlijk zijn, als je leest wat de voordelen van Chalk Paint™ zijn, wil je niet verder kijken toch? Na het bestellen van een paar blikken Chalk Paint en wax om het uit te proberen waren we verkocht!

Geven jullie workshops?
We geven de workshops Verftechnieken 1 en 2. Onze derde workshop is het werken met Chalk Paint™ op stof. Daarnaast doen we workshops op maat of met een thema, maar altijd met Chalk Paintؑ™ van Annie Sloan.

Wat is jullie favoriete kleur? 
Dat wisselt nogal eens. We zijn nogal gevoelig voor trends en zijn dan ook snel ‘verliefd’ op een nieuwe trend en kleur.
Bij Maison et Moi zie je nu veel botanische invloeden, waar Amsterdam Green, Aubusson, Florence en English Yellow heel goed bij passen. Amsterdam Green in combinatie met deze kleuren is nu onze favoriet.

Foto 4En jullie favoriete techniek?
Voor de Nikestore in Harrods en Lafayette hebben we de achterwanden en blokken een betonlook mogen geven. Door toeval (random stencilling, zonder sjabloon, op een muur, om even de verfbakjes na een workshop leeg te maken) kwam er een super gave betonlook naar voren. Heel makkelijk. Na een metertje of 40 wanden, zijn we hier wel expert in geworden hahaha.
Eigenlijk vinden we bijna alle technieken leuk om toe te passen. We zoeken altijd een manier om de techniek in onze eigen stijl te vertalen.

Wat verkopen jullie nog meer naast de producten van Annie Sloan?
We zijn een conceptstore, we verkopen meubels, woonaccessoires, sieraden, tassen, maar ook heerlijke zouten en bijvoorbeeld bierbrood (meel waar je een biertje bij moet doen en dan bakken).

Foto SuzanWat moeten we echt nog weten over Maison et Moi?
Bij onze winkel zit een woonhuis, waar we alles aan het verven zijn, ons ‘House of Sloan’.
We laten het al regelmatig aan klanten zien, als we wat extra technieken willen laten zien, maar we hopen dat we het binnenkort klaar hebben en het permanent kunnen openen. Alles wordt door ons geverfd. Vloeren, muren, keuken, metalen en kunststof kozijnen, lederen bank, alles moet eraan geloven. Dan kun je als klant zelf gaan kijken en voelen hoe Chalk Paint™ er uit ziet op verschillende materialen.

Openingstijden
Maison et Moi is alle dagen van de week geopend.
Maandag: 13.00 – 17.30 uur
Dinsdag t/m donderdag: 09.30 – 17.30 uur
Vrijdag: 09.30 – 21.00 uur
Zaterdag: 09.30 – 18.00 uur
Zondag: 13.00 – 17.00 uur

Maison et Moi
Raadhuisstraat 24
4701 PS Roosendaal
0165-795 357
www.maisonetmoi.nl  / www.debestekrijtverf.nl 
info@maisonetmoi.nl 

Foto 2

 

 

 

 

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je meer zien?

Close

Volg ons dan op: