fbpx

Loppis

Loppis stockist AnnieSloanEurope

Maak kennis met stockist Josefien Gigengack in Krommenie.

Wat voor soort winkel is Loppis?
Loppis ligt een beetje verscholen in de winkelstraat van het pittoreske dorp Krommenie. Het maakt onderdeel uit van het statige rijksmonument het ‘burgemeestershuis’. Voor de jeugd van nu ook wel het Sinterklaashuis genoemd omdat de Sint met zijn pieten hier logeert tijdens zijn verblijf in Nederland. 

Maar goed, Loppis heeft een voortuintje met een etalagekas waar je al een indruk krijgt van wat je er binnen zoal kan verwachten. De etalagekas is ook uit nood geboren omdat Loppis het kleinste winkeltje van Krommenie is maar waar wel heel veel te zien valt. O.a. de enorme elandkoppen. Dit verklaart meteen de naam van de winkel Loppis. In Zweden zie je om de haverklap bordjes loppis langs de weg. Deze bordjes geven aan dat er een loppis is bij mensen aan huis.  Een loppis is soort garagesale waar je tegen mooie schatten kan aanlopen. Daar doen we dan ook onze inkopen.

Wat is de stijl van je winkel?
Ik noem Loppis de stoere tegenhanger van Franse brocante. Mijn winkeltje is stoer, landelijk en verrassend.

Sinds wanneer verkoop je Chalk Paint™ van Annie Sloan?
Sinds april 2016 verkopen wij Chalk Paint ™. Dus vrij recent. Het geeft het gevoel dat ik nu in een snoepwinkel werk.

Waarom heb je gekozen voor Chalk Paint™ van Annie Sloan? Loppis stockist AnnieSloanEurope 3
Ik werk al jaren met Annie Sloan. Het was altijd al mijn favoriete Chalk Paint™ om mee te werken. Toen de eigenaresse van de winkel waar ik Annie Sloan Chalk Paint™ kocht, vertelde dat ze er mee ging stoppen kwamen we samen op het briljante idee dat ik me zou aanmelden als verkooppunt. Er waren meer kapers op de kust en ben reuze blij dat ik stockist geworden ben.

Geef je workshops met Chalk Paint™ van Annie Sloan? Zo ja, wat voor workshops?
Ja, ik geef workshops. Helaas ben ik een tijdje niet mobiel geweest in verband met een gebroken been, maar zelfs vanuit de rolstoel en wat hulp van een vriendin heb ik toch wat workshops gegeven in die tijd. Sinds het nieuwe jaar loop ik weer en geef ik geregeld workshops. Mijn streven is elke keer wat anders te verzinnen en aan te bieden. We hebben een stenen eland en hertenkop voorzien van een Chippy Look, blankhouten dienbladen een antiek uiterlijk gegeven, witte keukentegeltjes voorzien van nostalgische plaatjes en gecraqueleerd, stoofjes doorgeschuurd, Paashaasjes gepimpt met Chalk Paint en decoupage, een saai ijzeren vogelkooitje een sprookjesachtige uitstraling geven met mooie warme kleuren en Gilding Wax en voor nu staat er een blank houten krukje op het programma wat we terug in de tijd gaan brengen met een paar lagen verf en sjabloon, Cracqueleur en Dark Wax.

Wat is je favoriete kleur Chalk Paint™?
Het zijn moment opnames bij mij en op dit moment is dat Chateau Grey. Ik moet me dan inhouden om niet alles in die kleur te gaan schilderen. Het voordeel is dat zodra een ’Duck Egg Blue’ je voorkeur heeft, je alleen maar een blik hoeft open te trekken en een paar uur later is de metamorfose al weer gedaan.

En je favoriete techniek?
Chippy Look! Ik blijf me verbazen dat je iets wat gloednieuw is in een paar uurtjes eruit kan zien als of het 100 jaar geleden is gemaakt. Zo’n mooie techniek.

Wat verkoop je nog meer naast de producten van Annie Sloan?
Meubeltjes uit Zweden, Mora Klokken, Zweedse schommelstoelen, elandgeweien, schapen en hertenvachten, opgezette dieren, nieuwe en oude schoolplaten, Cotton Ball Lights, zelfgemaakte krukjes, banken en lampen en heel veel andere nieuwe en oude artikelen die aan de voorwaarde moeten voldoen dat ik ze zelf mooi genoeg vind om in mijn Loppis te zetten.

Wat wil je verder nog kwijt over je winkel?
Kom vooral een keer langs, je bent van harte welkom.

Openingstijden?
Woensdag t/m Zaterdag van 11.00 uur tot 17.00 uur

Loppis
Zuiderhoofdstraat 70
1561 AP Krommenie
Telefoon: 075-6153578
www.loppis.nl
josefien@loppis.nl

Loppis stockist AnnieSloanEurope 2  Loppis stockist AnnieSloanEurope 5

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je meer zien?

Close

Volg ons dan op: